RSS

You are here

Михајловић женама и деци мигрантима и штићеницима сигурних кућа - Нисте сами и доста је више било насиља

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић обишла је данас жене и децу мигранте на долазном перону Београдске аутобуске станице и штићенике, мајке и децу, смештену у сигурним кућама у Београду и уручила им донације прикупљене хуманитарном акцијом Кабинета потпредседнице.

 

Михајловић је мигрантима поручила да саосећа са мајкама са малом децом које пешице путују дуже од месец дана те да се нада да ће им донације фирми које су се одазвале акцији бар мало олакшати незавидан положај.

 

„Желим да вам кажем да нисте сами и желим вам да се што пре опет скућите где год да одлучите“, рекла је Михајловић.

 

Михајловић је обишла и уручила донације и женама и деци смештеним у три сигурне куће у Београду где тренутно бораве 24 жене и 26 деце.

 

Она им је поручила да је разлика између њих и жена и деце миграната само у томе што не живе у ратом захваћеној земљи али да су упркос томе морале да траже спас за себе и децу.

 

„Насиље у породици је проблем целог друштва, баш као и прави рат. Доста је више насиља. Не смемо да дозволимо да више ниједна жена у Србији мора да бежи од своје куће да би спасила свој живот и живот деце“, поручила је Михајловић.

 

Она је посебно захвалила компанијама које су угроженим женама и деци донирале храну, средства за личну хигијену, гардеробу за бебе и децу, колица, опрему за бебе, играчке и различиту робу за децу укупне вредности 1,4 милиона динара.

 

„Дугујем посебну захвалност компанијама које су показале високу друштвену одговорност помагањем онима којима је најтеже“, рекла је Михајловић уз захвалност компанијама Jaffa, MCG Group, Dexy Co, Beba Brestill, Podravka, Lomax Company i Color Press Group као и Црвеном крсту Србије који је понудио логистичку помоћ у расподели донација.