RSS

You are here

Михајловићева: Београд центар Транспортне заједнице

Седиште Транспортне заједнице западног Балкана биће у Београду, потврђено је данас на првом министарском састанку Савета Европске уније и западног Балкана у Бриселу.


“Избор Београда за седиште Транспортне заједнице, из којег ће се координирати активности на регионалним пројектима и стварању јединственог тржишта у области транспорта, представља велико признање за Владу Србије и за све што је Србија урадила да на регионалном повезивању. Посебно је важно што је ова одлука донета једногласно, уз подршку свих представника из региона и чланица ЕУ“, каже потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она каже да избор Београда за седиште представља важан корак у спровођењу Споразума о транспортној заједници, који је потписан летос на самиту лидера западног Балкана у Трсту.


“Инфраструктурно и свако друго повезивање је пут до бржег економског развоја Србије и читавог региона. Сваки изграђени пут доноси нове инвестиције и нова радна места”, каже потпредседница Владе.


Михајловићева додаје да одлука о седишту Транспортне заједнице значи да ће Београд бити у прилици да буде домаћин свих важних сусрета из области транспорта који се тичу региона и да има водећу улогу у координацији будућих активности на инфраструктурном и економском повезивању региона.