RSS

You are here

Михајловићева: Београд ће бити веза између Западног Балкана и ЕУ у области инфраструктуре

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да одлука да у Србији буде седиште Транспортне заједнице западног Балкана значи да ће Београд бити веза између ЕУ и чланица са западног Балкана, преко којег ће се координирати регионални пројекти и активности на стварању јединственог тржишта у области транспорта.

 

“Одређивање седишта Транспортне заједнице је велики резултат за све чланице из региона, јер је то корак даље у примени Споразума о Транспортној заједници који је летос потписан у Трсту. Заједнички ћемо наредних година правити планове и развијати нашу транспортну мрежу, која је и део европске транспортне мреже“, рекла је Михајловићева.

 

Она наглашава да су сви коридори које је Србија предложила ЕУ постали део европске транспортне мреже. “То значи да ћемо наставити да градимо ауто-путеве и модернизујемо пруге које је Влада Србије дефинисала као приоритет. У томе ће нам помоћи и то што ће Београд бити седиште Транспортне заједнице, чије просторије ће се иначе налазити у Београђанки“, додала је Михајловићева.