RSS

You are here

Михајловићева: Безбедно је, од јутрос отворен пут од Алексинца до Лесковца

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић изјавила је данас да су се стекли услови за укидање решења о обустави саобраћаја на деоници ауто-пута од Алексинца до Лесковца, која је од јутрос, од 9.45 сати, проходна за сва возила – путничка и теретна.


Михајловићева је и данас обишла ту деоницу, како би се уверила да нема застоја и да је пролазак возила безбедан.


„На рашчишћавању овог дела ауто-пута, и околним саобраћајницама, током протекле ноћи радила је сва расположива путарска механизација. Снег и сметове чистило је чак 48 машина само на овој деоници. Није било једноставно, било је проблема код Појата.

 

Камиони су били паркирани у две траке ауто-пута, али је и то откочено. Нема више застоја“, рекла је она новинарима на наплатној рампи Наис.


Михајловићева је рекла да не очекује проблеме каквих је било јуче у току дана и ноћас, али је нагласила да је потребна боља координација са саобраћајном полицијом. Полиција би, према њеним речима, у овако екстремним временским приликама, требало да искључује из саобраћаја све који немају адекватну опрему за вожњу прилагођену насталим условима.


Потпредседница Владе је захвалила свим службама – путарима, ватрогасцима, полицији, Жандармерији, и свима који су помогли да путни правац од Алексинца до Лесковца буде проходан и омогућили услове за безбедну вожњу за сва возила.


Михајловићева, која је на наплатној рампи била са директором "Путева Србије" Зораном Дробњаком и градоначелником Ниша Дарком Булатовићем, поново је апеловала на возаче да се припреме за вожњу и имају зимску опрему, јер је то "обавеза по закону и свим правилима", а зарад безбедности.