RSS

You are here

Михајловићева: Блокаде улица и путева недопустиве, угрожавају безбедност и права свих грађана

 

Начин на који један број грађана протестује због цене горива, блокадом саобраћајница и ауто-пута, угожавајући безбедност и слободу кретања свих других грађана, недопустив је и за сваку осуду, каже потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.


„Блокаде аутомобила у којима су бебе, деца и старци, нарочито на великим врућинама, угожавају животе наших грађана и то нема никакве везе с протестима грађана због цене горива, већ са увођењем хаоса у нашу земљу“, наглашава Михајловићева.


Она је додала да Влада Србије и ресорна министарства енергетике и финансија свакако анализирају стање на тржишту горива и траже начин како да одговоре на последња поскупљења.


“Да ли је цена деривата висока и да ли ће акцизе бити смањене то ће рећи надлежна министарства, али оно што ја могу да кажем је да нико нема право да блокира улице и саобраћај јер тако угрожава све остале грађане”, истиче Михајловићева.

Она додаје да зато, осим начина како да смањи цену горива у Србији чиме би се очувао животни стандард грађана, Влада Србије мора да пронађе начин како да спречи све неодговорне појединце и групе да под изговором протеста блокадом саобраћајница угрожавају основна права грађана и наносе им штету.

“Свако у Србији може слободно да изрази свој став и протест, али нико не сме протестима да угрожава права и наноси штету другим грађанима”, каже министарка Михајловић.