RSS

You are here

Михајловићева: Блокадом саобраћајница кажњавају се грађани

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да иза блокада саобраћаја стоје политика и политичари који немају храбрости да изађу у јавност, а да је Влада спремна да разговара и решава сваки проблем.

 

“Улице треба да служе грађанима да се крећу, а путеви да возила слободно пролазе. Оваквим протестима кажњавају се грађани, који су са децом блокирани на више од 30 степени или не могу да раде свој посао. Све то шаље лошу слику о Србији, а Србија није таква земља”, рекла је Михајловићева за ТВ Прва.

 

Она је додала да, према подацима ЈП “Путеви Србије”, у 14 часова нема блокираних државних путева.

 

Потпредседница Владе је нагласила да блокаде имају најмање везе са ценом деривата, већ да су у питању политички захтеви. “Нажалост, ти захтеви нису јавни и не можемо да видимо ко су политичари који стоје иза тих захтева, а било би храбрије да се покажу да видимо лик који стоји иза ових протеста”, навела је Михајловићева.

 

Она је додала да је сигурна да Министарство енергетике ради одређене анализе и пројекције у вези са ценом деривата. “О сваком проблему може да се разговара и да се реши, али не ако је повод политичке природе”, рекла је Михајловићева.