RSS

You are here

Михајловићева: Број запослених у грађевинарству већи за 10 одсто

„Поред раста броја градилишта, којих на данашњи дан има 61.443, још важније је што у другом кварталу ове године бележимо и раст броја запослених у грађевинарству, који је већи за 10 одсто у односу на исти период прошле године, било да је реч о изградњи станова, путарском или железничком сектору“, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, након седнице Савета за БДП, рекла да у односу на прошлу годину имамо 16.000 градилишта више, као и да се бележи раст вредности грађевинских радова.

 

„За све оне који критикују број градилишта у Србији, чињенице поткрепљујемо растом броја запослених и растом вредности изведених грађевинских радова. На добром смо путу и уверена сам да ће грађевинарство до краја године остати важан чинилац раста БДП-а, што је од изузетног значаја за одржање квалитета животног стандарда наших грађана и грађанки. Континуирано пратимо све факторе који могу да утичу на раст бруто друштвеног производа, јер од тога зависи одрживост наше економије“, рекла је она.