RSS

You are here

Михајловићева: Честитке Звезди на успеху и захвалност за подршку кампањи против насиља над женама

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић, честитала је вечерас ФК “Црвена звезда” пласман у наредну фазу такмичења у Лиги Европе. Она је захвалила клубу на учешћу у заједничкој акцији поводом глобалне кампање „16 дана активизма против насиља над женама“.

 

“Транспарентом на утакмици са поруком “Стоп насиљу над женама”, првим таквим на једном фудбалском стадиону, Србији је послата снажна порука подршке борби против насиља над женама. Хвала Црвеној звезди што се прикључила овој кампањи, надам се да ће се и наши остали клубови прикључити заједничким акцијама на подизању свести за сузбијање насиља над женама”, рекла је Михајловићева.

 

Наранџасти транспарент дугачак 17 метара  са обележјима Координационог тела за родну равноправност Владе Србије и ФК “Црвене звезде” и поруком “Стоп насиљу над женама” налазио се на источној трибини стадиона “Рајко Митић” током вечерашње утакмице Лиге Европе између Црвене звезде и Келна.

 

Наранџаста је званична боја кампање „16 дана активизма“ и симболише светлу и оптимистичну будућност ослобођену од насиља над женама и девојчицама. Кампања „16 дана активизма против насиља над женама“ обележава се сваке године од 25. новембра до 10. децембра у више од 100 држава света. Кампања је започела 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава се 10. децембра Међународним даном људских права.