RSS

You are here

Михајловићева: Дајте шансу Србији

“Суштина новог инвестиционог циклуса који покрећемо јесте развој привреде и стварање услова за бољи живот и опстанак. Влада Србије пуно улаже у нашу земљу да би се овде боље живело. Моја порука младима и свима који размишљају да оду из земље је да дају шансу Србији јер она постаје боље место за живот”, изјавила је данас у Новој Вароши потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Упитана да прокоментарише улагања у новом инвестиционом циклусу, Михајловићева је рекла да ће само у наредних пар година у инфраструктуру бити уложено најмање десет милијарди евра.

 

“Инфраструктура је услов живота и опстанка. Србија има значајно место у региону и најкраћа је рута између истока и запада. То је наш адут и зато годинама уназад улажемо у инфраструктуру”, рекла је она.

 

Михајловићева је истакла да се завршава Коридор 11, али и почиње изградња више ауто-путева.

 

“Почињемо изградњу ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина, Моравског и Фрушкогорског коридора, брзе саобраћајнице Шабац-Лозница. Радимо интензивно на реконструкцији железничког саобраћаја у који се није улагало деценијама, што је посебно важно за наш карго превоз. Улажемо и у ваздушни саобраћај. Пример је аеродром у Нишу, који је пре четири године имао 1.000 путника, а на крају ове биће их 420.000”, изјавила је она.