RSS

You are here

Михајловићева: До 2019. у нишки аеродром улажемо још 6,5 милиона евра

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас нишки аеродром "Константин Велики" и том приликом најавила да ће влада до 2019. године уложити још 6,5 милиона евра у ту ваздушну луку.

Влада је у овај аеродром, како је навела, до сада уложила 4,5 милиона евра.

Потпредседница Михајловић је истакла је да је "Константин Велики" прошле године имао 30.000 путника, да ће већ до краја наредног месеца тај број достићи 100.000, а да ће у 2017. имати 200.000 путника.

“Нишки аеродром ће до краја године имати укупно девет линија”, рекла је Михајловићева, која је посетила аеродром заједно са градоначелником Ниша Дарком Булатовићем.

Михајловићева је истакла да Влада жели да Аеродром "Константин Велики" учини што комерцијалнијим, јер има будућност и веома је значајан за цео регион Западног Балкана.

Потпредседница Владе је рекла да се улаже новац у опремање нишког аеродрома како би имао савремену опрему и испуњавао највише безбедносне стандарде.

Посетом потпредседнице Михајловић нишком аеродрому почела је и званична посета Владе Србије Нишу, која ће трајати до 19. октобра.