RSS

You are here

Михајловићева: Добри политички односи двојице председника основ за бољу економску сарадњу Србије и Русије

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да је посета председника Владе Дмитрија Медведева прилика да се на темељу пријатељских и добрих политичких односа додатно унапреде и економски односи Србије и Русије.

 

“Проширивање економске сарадње и бројни споразуми и уговори који се данас потписују не би били могући без пријатељских односа две земље и добрих билатералних политичких односа, и добрих односа председника Србије и Руске Федерције, Александра Вучића и Владимира Путина”, рекла је Михајловићева новинарима у Палати Србијa, током посете руског премијера.

 

Михајловићева је додала да је међу споразумима који се данас потписују и споразум са “Руским железницама” о наставку реконструкције барске пруге, као и уговор у вези са израдом пројектне документације за изградњу новог диспечерског центра за железницу.

 

“”Руске железнице” већ су завршиле модернизацију деонице барске пруге од Ресника до Ваљева, дужине 77,6 километара, и раде на изградњи деонице брзе пруге од Старе Пазове до Новог Сада. Нови пројекти које ћемо заједно радити из новог руског кредита jeсу изградња новог диспечерског центра и реконструкција барске пруге од Ваљева до границе са Црном Гором, дужине 210 километара. Прве процене вредности радова на барској прузи крећу се око 450 милиона евра, а очекујемо да би радови могли да почну крајем идуће године”, додала је она.