RSS

You are here

Михајловићева: Донели смо решење за обуставу саобраћаја од Алексинца до Лесковца, безбедност пре свега

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре донело је данас решење за обуставу путничког и теретног саобраћаја од Алексинца до Лесковца, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и ресорна министарка, проф. др Зорана Михајловић и објаснила да је то безбеднија опција, како се не би догодило да, примера ради, због препреченог аутомобила, аутобуса или камиона, људи остану завејани.


Решење о обустави саобраћаја на овој деоници ауто-пута које је донело Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, по захтеву ЈП Путеви Србије, упућено је Министарству унутрашњих послова у чијој надлежности да то решење спроводи. 


Потпредседница Михајловић је, обилазећи ауто-пут у близини Ниша рекла да је то најновија информација, као и да се очекује да се ситуација у вечерњим сатима смири.


"У овом тренутку има проблема због сметова, теретни саобраћај је потпуно обустављен, и морамо да, од наплатне рампе ''Наис'' код Ниша до Лесковца потпуно обуставимо путнички и теретни саобраћај", рекла је Михајловићева.


Поједине деонице у близини Ниша су тешко проходне, додала је, уз опаску да је важно да су „сви на терену“ – Министарство саобраћаја, ЈП Путеви Србије, војска, полиција.


„Сви су ту, чисте снег и предузимају све што могу. То такође показује да држава може да се носи са овом ситуацијом ситуацијом“, рекла је Михајловићева.


Потпредседница Владе је још једном апеловала на возаче да воде рачуна уколико крећу на пут, као и да обавезно носе зимску опрему.


"Заиста, ако нема потребе немојте да крећете на пут, јер ово није време ни за какав пут. Ако постоји толико хитна потреба да се мора ићи, онда молимо, крените са зимском опремом, јер све друго не само да није безбедно за вас, већ ни за кога другог. Имали смо ситуацију са три шлепера у близини Ниша, који су, иако је био обустављен саобраћај, својом вољом кренули, сударили се и направили проблем свима", рекла је Михајловићева.