RSS

You are here

Михајловићева: Довели смо „Милоша Великог“ на пет минута од Београда

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас радове на изградњи ауто-пута од Сурчина до Обреновца, на петљи Сурчин, која се налази на обилазници око Београда. Она је истакла да је циљ данашње посете да грађанима покажемо где ће се од половине децембра укључивати на ауто-пут ”Милош Велики”, те да ће завршетком ове деонице “Милош Велики” бити на пет минута од Београда. 

 

“Када градимо путеве управо је то важно - да повежемо градове и регион. Од 19. децембра, како је и обећао генерални директор ЦРБЦ И ЦЦЦЦ  Џанг Сјаојуен, возићемо се ауто-путем од Београда до Чачка у дужини од 120 км. Довели смо ауто-пут „Милош Велики“ до обилазнице око Београда, односно на пет минута од Коридора 10 и ауто-пута Београд-Загреб, и на другој страни на пет минута од Остружничког моста", рекла је она.   

 

Михајловићева је рекла и да је овај ауто-пут важан не само за грађане Србије, већ и за још боље односе Србије и НР Кине, са којом већ имамо „гвоздено пријатељство“, коме су умногоме допринели двојица председника, Си Ђинпинг и Александар Вучић.

"Знате да нисам од оних који хвале извођаче, да увек када се појавим на градилишту углавном долазим да бих решила неке проблеме. Али изузетно сам задовољна како компаније ЦРБЦ и ЦЦЦЦ раде на овом пројекту. Зато сматрам да изградња овог ауто-пута треба да буде пример свим другим кинеским компанијама које раде у нашој земљи", истакла је Михајловићева.

 

„Знам да су сви заинтересовани за датум завршетка радова, ова деоница ће бити завршена до 19. децембра, по плану“, потврдио је Џанг Сјаојуен, генерални директор ЦЦЦЦ и ЦРБЦ.

 

Славољуб Тубић, помоћник директора “Путева Србије”, рекао је да је овај пројекат пример како сви будући пројекти треба да се спроводе. 

 

“Изузетно успешан пројекат на ком се радови изводе на највишем нивоу, кроз тимски рад Министарства, локалне самоуправе, извођача и надзора. Ниједан долар није пробијен, све се изводи у року и до 19. децембра биће пуштен и саобраћај”, рекао је Тубић.