RSS

You are here

Михајловићева: Држава неће плаћати пенале, вест коју сам дуго чекала

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, каже да је јако добра вест да држава неће имати додатне трошкове због пробијања рока на деоници ауто-пута од Љига до Прељине.

 

“То је вест коју дуго чекам. Драго ми је што је стигла јако брзо након мог упозорења да ћу учинити све да држава на инфраструктирним пројектима никад више не плати ниједан динар више од оног што пише у уговору”, рекла је Михајловићева, реагујући на изјаву „Коридора Србије“ да због кашњења радова и продужења рокова извођач, азербејџанска фирма „Азвирт“, неће тражити ништа, иако на то има право.

 

Она је подсетила да је држава до сада по правилу након завршетка радова увек плаћала пенале због грешака у пројектима или непредвиђених радова на терену који су се мерили десетинама милиона евра.

 

„Верујем да је ово почетак нове праксе у којој држава никад више неће плаћати пенале, већ да ће пенале плаћати сви који не буду поштовали уговор, али и нова правила која доносимо у вези са реализацијом пројеката. Ова одлука ће олакшати и рад радне групе министарства чији је посао да након завршетка радова утврди разлоге кашњења и да прегледа одштетне и захтеве за додатне радове“, рекла је Михајловићева.