RSS

You are here

Михајловићева Фискалном савету представила инфрастурктурне пројекте министарства

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са председником Фискалног савета Павлом Петровићем и његовим сарадницима о свим пројектима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. У разговору су учествовали и државни секретари и помоћници министра ресора који води потпредседница Владе Михајловић.


Члановима Фискалног савета детаљно су представљени сви пројекти на којима министарство ради и пројекти на којима ће се радити из области железничке и путне инфраструктуре, као и грађевинарства.


Том телу је предочено све што је урађено у реформи и рационализацији железничких предузећа.


Најављена је и реформа Јавног предузећа „Путеви Србије“, као носиоца развоја путне привреде у Србији, као и реформа Катастра, уз напомену да су јасни имовински односи од кључног значаја за сваку државу. Презентоване су и све мере које министарство предузима да би Србија ове године додатно побољшала своје место на Дуинг бизнис листи Светске банке.


Потпредседница Владе Зорана Михајловић истакла је да је њено министарство за најбољу могућу и отворену сарадњу са Фискалним саветом, како би што више новца било уложено у инфраструктурне пројекте, који су покретач наше привреде.
Председник Фискалног савета Павле Петровић такође је истакао неопходност већих јавних улагања у пројекте код којих је одмах јасно да су исплативи. Договорена је редовна комуникација између представника тог тела и министарства.