RSS

You are here

Михајловићева градитељима и путарима: Појачати сигнализацију и чишћење пута на Ибарској магистрали

По налогу потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобаћаја и инфраструктуре, проф. др Зоране Михајловић, републички инспектори за државне путеве обишли су вечерас у ванредном надзору државни пут I Б реда 22, како би проверили стање саобраћајне сигнализације на једној од најпрометнијих саобраћајница у Србији.

 

Инспектори су након обављеног надзора наложили извођачу, кинеској компанији “Шандонг хај-спид групa“, да организују стална дежурства ради уклањања блата које механизација и камиони са градилишта на Коридору 11 код тунела Бранчић, код Љига, наносе на државни пут. Такође су наложили да се редовно одржавају и појачају привремени саобраћајни знаци који упозоравају возаче на близину градилишта.

 

Инспектори су контролисали и хоризонталну и вертикалну саобраћајну сигнализацију на Ибарској магистрали од Љига до Ужица и наложили ЈП “Путеви Србије“ да појачају одржавање сигнализације на целој траси ове саобраћајнице, у циљу веће безбедности свих учесника у саобраћају.

 

“Нема ништа важније од тога да сачувамо безбедност и животе свих учесника у саобраћају, посебно на саобраћајници каква је Ибарска магистрала, која је позната по великом броју саобраћајних незгода. Очекујем од извођача да у најкраћем року поступе по налогу инспектора и учине све да извођење радова не утиче на безбедност саобраћаја, а од “Путева Србије” да појачају одржавање сигнализације на Ибарској магистрали”, рекла је потпредседница Владе Зорана Михајловић.