RSS

You are here

Михајловићева: Грађевинарство није стало, то ће нам помоћи у економском опоравку

“Градилишта у Србији раде у пуном капацитету.  Грађевинарство није стало у време епидемије и то ће нам много помоћи у економском опоравку земље, јер ово није само здравствена, већ и економска криза”, изјавила је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, гостујући у јутарњем програму РТС-а, рекла да је Министарство дало препоруке свима који су у могућности и имају заштитну опрему да раде, те да нису заустављени како велики инфраструктурни пројекти, тако ни мање рехабилитације путева.

 

“Свима је стало да раде, јер грађевинарство и саобраћај подижу БДП земље. Ради се на великим пројектима, као што су Моравски коридор, изградња ауто-пута од Прељине до Пожеге, од Сремске Раче до Кузмина или обилазнице око Београда, коју сам пре пар дана обишла са амбасадорком НР Кине. Исто тако, раде се и рехабилитације путева, а једна од њих је и деоница од Батроваца до Кузмина, коју смо у време ове кризе завршили”, рекла је она.

 

Михајловићева је подсетила да се радови изводе и на изградњи брзе пруге од Београда до Будимпеште.

 

“Прошле недеље, заједно са председником, обишли смо ово градилиште. На делу од Старе Пазове до Новог Сада, финансијски и конструктивно најтежој деоници, пробијен је тунел Чортановци и гради се најдужи и највећи вијадукт у овом делу Европе. У октобру следеће године од Београда до Новог Сада путоваћемо за 25 минута, брзином од 200 километара на сат”, рекла је она.