RSS

You are here

Михајловићева: Губици у транспорту 120 милиона евра, процењује се 600 милиона евра до краја године

 „У овом тренутку најважније је јавно здравље и да сачувамо грађане и земљу. Економских и финансијских последица ће бити и Влада Србије заједно са председником Александром Вучићем активно ради на програму економских мера како бисмо кроз све тешкоће прошли најоптималније“, изјавила је јутрос потпреседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је за јутарњи програм РТС-а истакла да у овом тренутку према проценама губици у транспорту износе око 120 милиона евра, при чему највеће губитке бележи ваздушни саобраћај.

 

„Ваздушни саобраћај свакако трпи највеће губитке. На Аеродрому „Никола Тесла“ 22. марта прошле године било је 14.500 путника, ове године на исти дан 71 путник. Губитке бележе и све друге врсте транспорта, од водног до железничког. Процене су да ће до краја године губици у транспорту бити око 600 милиона евра“, изјавила је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе додала је да држава чини све да прођемо са што мање последица, те да систем и све службе функционишу.