RSS

You are here

Михајловићева: Храна је бренд Србије, она је наше злато

 “Храна је бренд Србије, баш као што су и људи, попут Новака Ђоковића или Тесле, српски бренд. Храна је наше злато и све док буде било оваквих сајмова то ће бити знак да Србија живи и развија се”, изјавила је данас потпредсеница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић. 

 

Она је, отварајући манифестацију „Belgrade Food Show“ истакла да као ресорна министарка гради путеве и пруге, што је база како би српски производи били пласирани не само унутар земље, већ и у региону и шире. 

 

“Градимо путеве, пруге и развијамо аеродроме да би све што се произведе у Србији могло да се отпреми и ван наше земље. Циљ нам је да представимо Србију у свим областима и да много више искористимо потенцијал прехрамбене индустрије и висококвалитетне хране. Влада Србије препознала је значај ове области и наставићемо да подржавамо произвођаче и српске потенцијале учинимо доступнијим, како би и удео ове индустрије у БДП-у био већи од 3,5 одсто. А све зарад тога да наши људи остану да живе и раде овде”, рекла је она. 

 

Михајловићева је додала да је као неко ко ужива у храни пресрећна због висококвалитетних производа које наша земља има и који треба да остану српски бренд. 

 

Шенли Пинчоти, директорка УСАИД-а у Србији, рекла је да Србија има потенцијал да буде лидер у производњи висококвалитетне хране и да ће ова организација наставити да подржава нашу земљу у циљу даљег економског развоја. 

 

“Прехрамбена индустрија је сјајна могућност и огроман потенцијал за Србију. Сведок сам са колико креативности и љубави припремате храну и желимо да подржимо да и други ван Србије то сазнају. Овај сајам прилика је и да се предузетници повежу и представе своју производњу”, рекла је она. 

 

Дејан Ранђић, члан Управног одбора Асоцијације за промоцију српске хране, изразио је задовољство што се „Belgrade Food Show“ одржава другу годину заредом, рекавши да је манифестација посвећена Србији и региону и нашој најквалитетнијој храни. 

 

“Ово није само сајам и изложба, већ и конференција на којој ћемо чути више о трендовима у овој области. Сигуран сам да ће многи изаћи још уверенији да Србија има шта да понуди, а да ћемо допринети да још више предузетника крене путем производње хране”, рекао је он.