RSS

You are here

Михајловићева: Хвала оним грађанима и грађанкама који поштују одлуке Владе, молим и друге да то учине

“Желим најпре да захвалим свим оним грађанкама и грађанима Србије који поштују одлуке које Влада Србије доноси, молим и друге да исто учине, јер то је важно за нашу земљу и то радимо да бисмо сачували здравље свих”, изјавила је данас за ТВ Прва потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је подсетила да је од 12 сати данас међумесни саобраћај суспендован, те да се то односи на аутобуски, железнички и водни саобраћај.

 

“Ово је важна одлука како бисмо на најмању могућу меру свели број људи који би могли бити заражени вирусом. Молим све да се тих мера придржавамо. Такође, не искључујем ни могућност да у наредним данима и градски превоз буде укинут, што ће зависити од епидемиолошке ситуације и тога шта каже струка”, рекла је она.

 

Михајловићева је подсетила и да је међународни путнички саобраћај обустављен и да од осам часова јутрос нико не може да уђе у земљу, али да се међународни транспорт одвија несметано.

 

“Најважније за државу и грађане је да се снабдевање одвија несметано. Камиони улазе у Србију, исто тако и транзит. Имамо хране и свега потребног довољно. Када је реч о ваздушном саобраћају, он је суспендован за путнике, али је Аеродром „Никола Тесла“ отворен за хуманитарне конвоје, прелете и транзит. Важно је да у овом тренутку када се све земље суочавају са овом кризом будемо солидарни”, изјавила је потпредседница Михајловић.

 

Она је још једном упутила поруку свим грађанима и грађанкама Србије да буду одговорни и дисциплиновани, да слушају одлуке Министарства здравља и струке, те да остану у својим домовима, сведу сваки контакт на најмању могућу меру и сачувају себе и своју земљу.