RSS

You are here

Михајловићева: Хвала војницима и полицајцима, градићемо још 20.000 станова

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, отворила је данас радове на изградњи станова за припаднике служби безбедности у Сремској Митровици. Заједно са Михајловићевом, камен-темељац за градњу 190 станова вредних 750 милиона динара положио је и потпредседник Владе и министар унуташњих послова Небојша Стефановић.

 

Михајловићева је том приликом истакла да је ово важан пројекат за Владу Србије и да је дошло време да се држава одужи свим оним људима који су не само чували нашу земљу, него и данас брину о безбедности Србије.

 

„Постало је уобичајено да свако мало започињемо радове на некој новој згради у неком другом делу Србије. Драго ми је да је Сремска Митровица шести град у којем почињемо градњу, драго ми је да ћемо у октобру започети и у Београду, а још ми је драже што ће се за годину дана неки људи уселити у своје нове станове, пре свега у Нишу и Врању. Решавамо стамбено питање које није решавано деценијама. До краја ове и почетком наредне године почињемо изградњу осам хиљада станова, а међу новим градовима биће и Сомбор, Зрењанин, Зајечар и Крушевац“, рекла је она.

 

Михајловићева је додала да 2014. године није било могуће говорити о овако великом пројекту, али да је озбиљном фискалном консолидацијом и радом и председника и Владе Србије наша држава данас јака и стабилна.

 

„И зато данас можемо да кажемо да ћемо у наредних пар година градити 20.000 станова у вредности од готово 800 милиона евра, а да градња првих осам хиљада станова вреди око 300 милиона евра. Србија је данас стабилна, а ви сте важни јер ту стабилност одржавате, да можемо да се економски развијамо и да будемо политички и економски стабилни“, рекла је она.

 

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић захвалио је свим припадницима војске и полиције.

„Хвала вам на свему што сте урадили и што радите за Србију. Држава ће наставити да брине о вама“, рекао је Стефановић.