RSS

You are here

Михајловићева и Адамчик о транспортним коридорима и инфраструктурном повезивању централне и источне Европе

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић и министар инфраструктуре и грађевинарства Пољске, Анджеј Адамчик, разговарали су данас о транспортним коридорима и инфраструктурном повезивању земаља централне и источне Европе.


У разговору на маргинама Самита држава чланица Централноевропске инцијативе, Михајловићева је рекла да Србија подржава све инфраструктурне пројекте који ће допринети бољем повезивању земаља централне и источне Европе.


"За нас су посебно важни завршетак коридора 10, крака ка Бугарској и ка Македонији и Грчкој, као и пројекти договорени у оквиру Берлинског процеса", рекла је Михајловићева.


Адамчик је Михајловићеву информисао о плановима Пољске за развој новог транспортног коридора, "Виа Царпатиа", који би повезао Литванију, Пољску, Словачку, Мађарску, Румунију и Бугарску, са могућношћу изградње крака ка суседним земљама.


Како је навео, због могућности да овај коридор буде увршћен у основну транспортну мрежу ЕУ, Пољска је заинтересована да о овој иницијативи упозна суседне земље као и да добије њихову подршку за овај пројекат.