RSS

You are here

Михајловићева и амбасадорка Кине на обилазници око Београда: Завршетак радова за мање од две године

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас са амбасадорком НР Kине Чен Бо градилиште на изградњи обилазнице око Београда и том приликом изјавила да ће завршетком обилазнице бити омогућено да после више деценија теретни саобраћај буде измештен из центра града.

 

“Поносна сам на сва градилишта у Србији, на којима тренутно ради више од 3.500 радника. Хвала свим извођачима, инвеститорима а посебно радницима који у овим тешким околностима када преовладавају и брига и страх раде све време”, изјавила је она.

 

Михајловићева је истакла да ће деоница обилазнице око Београда дуга 20 км и вредности од 207 милиона евра бити готова за мање од две године.

 

“Поред тога, извођачи су ме обавестили и да ће мост на Остружници бити готов у мају ове године”, рекла је она.

 

Михајловићева је захвалила НР Kини и амбасадорки Чен Бо која је од првог дана епидемије уз Србију, као и свим кинеским компанија на раду и донацијама које су обезбедили.

 

Амбасадорка НР Kине Чен Бо рекла је да кинеске компаније нису обустављале радове на пројектима које реализују у Србији.

 

“Све кинеске компаније учиниле су све да смање негативне утицаје вируса COVID-19. Активно учествујемо у борби против епидемије. Најважније је здравље радника, али даћемо свој допринос и у економском опоравку Србије, рекла је Чен.