RSS

You are here

Михајловићева и Беризо: Учинићемо београдски аеродром најбољим у региону

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас с новим генералним директором „Ванси ерпортс Сербија“ Франсоом Беризом, са којим је разговарала о улагањима у Аеродром „Никола Тесла“, с обзиром на то да је француска компанија “Ванси” преузела управљање београдским аеродромом, на основу потписаног уговора о концесији на 25 година.

 

„Ми смо партнери у овом послу и у обостраном интересу је да испунимо циљеве дефинисане уговором, јер ово је пројекат од националног интереса за Србију и верујем да ћемо у годинама које долазе видети велике резултате од концесије Аеродрома „Никола Тесла“. Министарство које водим је ту да вам пружи сву неопходну подршку како бисмо ефикасно реализовали договорене планове, учинили да се аеродром још брже развија, а Србија постане чвориште ваздушног саобраћаја у региону“, рекла је Михајловићева.

 

Франсоа Беризо истакао је да компанија „Ванси“ поседује огромно искуство и знање потребно за унапређење једног аеродрома и да су ту да допринесу даљем развијању београдског аеродрома.

 

„Стратешки циљеви су нам исти, ту смо да учинимо Аеродром „Никола Тесла“ још оперативнијим и ваша подршка нам је изузетно значајна“, рекао је Беризо.