RSS

You are here

Михајловићева и Боћка о регионалном повезивању и пројекту Ниш-Мердаре-Приштина-Тирана-Драч

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с амбасадором Албаније у Србији, Иљиром Боћком о регионалном повезивању и реализацији инфраструктурних пројеката.

 

Уочи посете премијера Албаније Едија Раме Србији у октобру, Михајловићева и Боћка разговарали су o унапређењу билатералне сарадње, где је од великог значаја пројекат изградње ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина-Тирана-Драч.

 

Михајловићева је рекла да би идуће године требало да буде завршена израда пројектне документације за деоницу од Ниша до Приштине, након чега би требало да почну разговори о моделу финансирања градње.

 

Такође се очекује да ускоро буде усаглашен споразум између Србије и Албаније о међународном друмском превозу путника и ствари, који ће донети виши степен либерализације у овој области.

 

Амбасадор Боћка честитао је Михајловићевој на реизбору за потпредседницу Владе и министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, уз очекивање да ће бити настављен тренд унапређења билатералних односа који постоји већ две године.