RSS

You are here

Михајловићева и Хасанов о сарадњи Србије и Азербејџана на инфраструктурним пројектима

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, и амбасадор Азербејџана у Србији, Елдар Хасанов, разговарали су данас о сарадњи две земље на реализацији инфраструктурних пројеката.

 

Амбасадор Хасанов честитао је потпредседници Михајловић на успесима Владе Србије и додао да се нада даљем унапређењу сарадње.

 

Михајловићева је оценила да је Србија веома задовољна сарадњом са азербејџанском компанијом "Азвирт", која је изградила ауто-пут од Љига до Прељине, дужине 40,36 километара, истичући да је то пример успешно реализованог пројекта. “Надамо се даљем унапређењу наших односа и новим заједничким пројектима", рекла је Михајловићева.

 

На састанку је разговарано и о наставку изградње обилазнице око Београда, пројекта за који је средином 2016. потписан Меморандум о разумевању са конзорцијумом компанија "Синохидро" из Кине и "Азвирт".

 

Једна од тема разговора била је и припрема предстојеће посете српске делегације, предвођене председником Србије Александром Вучићем, Азербејџану, која се планира за 2018. годину.