RSS

You are here

Михајловићева и Калавера о преговарачким поглављима 14 и 21

Потпредседница Владе Србије и министарска грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић састала се данас са новоименованом директорком Директората Д за Западни Балкан унутар Генералног директората за политику суседства и преговоре о проширењу, Хеновевом Руиз Калавером како би разговарале о наставку сарадње.

На састанку је било речи о напредовању Србије у преговарачким поглављима 14 и 21 која се односе на транспорт, о инклузији Рома, инфраструктурним пројектима.

Калавера је рекла да је задовољна досадашњом сарадњом и истакла да Министарство има важну улогу у приближавању Србије ЕУ.


“Скрининг је завршен за поглавља 14 и 21 која се тичу транспорта. Срећни смо због тога што напредујете у тим поглављима и што сте показали да је то могуће, упркос тешкоћама”, рекла је Калавера.


Она је посебно захвалила потпредседници Михајловић на ангажовању у инклузији Рома, похвалила усвајање Стратегије за ову област, оценивши да је у том послу направљен добар старт.


Потпредседница Михајловић, која је у јуну именована за координатора рада свих државних органа који се баве унапређењем положаја Рома и отклањењем препрека њиховој социјалној интеграцији и остваривању људских права, нарочито у области образовања, становања, здравства и запошљавања, рекла је да очекује да Акциони план који ће пратити Стратегију буде завршен у октобру.


„Акциони план мора бити завршен пре Закона о буџету за наредну годину“, рекла је Михајловићева и нагласила да је у овом послу сарађивала и са Делегацијом ЕУ у Београду.