RSS

You are here

Михајловићева и Ндегва: Ефикасније пословање “Путева Србије” и “Коридора Србије” важно због нових инвестиција

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са шефом Канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом о реформи путног сектора у Србији.

 

Пројекат реформе путног сектора у Србији, вредан 3,5 милиона евра, одвија се у сарадњи са Светском банком, а финансира се из неискоришћених средстава зајма за изградњу Коридора 10, с циљем да се предузећа у овом сектору реформишу и повећа ефикасност њиховог пословања.

 

“Подизање капацитета и ефикаснији рад „Путева Србије“ и „Коридора Србије“ важно је и због одржавања инфраструктуре коју смо изградили претходних година, као и због нових пројеката које као држава планирамо да реализујемо у наредном периоду”, рекла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе истакла је да би најбољи модел за спровођење ове реформе био исти који је коришћен код реформе железнице, где су сви партнери и институције били окупљени у једном телу.

 

Ндегва је похвалио ефикасну сарадњу коју има са потпредседницом Михајловић и Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на свим пројектима и активностима које ова институција подржава, укључујући изградњу Коридора 10 и спровођење Пројекта рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја.