RSS

You are here

Михајловићева и Негреова о кредиту ЕИБ за модернизацију пруге Ниш-Димитровград

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић састала се данас са новом директорком представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Дубравком Негре, са којом је разговарала о финансирању модернизације пруге Ниш-Димитровград, изградњи аутопута Ниш-Мердаре-Приштина, као и осталим пројектима у Србији у области транспорта.


На састанку је било речи о кредиту ЕИБ за учешће у финансирању модернизације пруге Ниш-Димитровград, која ће делом бити финансирана из средстава те банке, делом из грантова, док ће део средстава бити обезбеђен из буџета Републике Србије.

 

Најављена је и сарадња на изградњи деонице аутопута од Ниша до Мердара, за који се очекује да ће идејни пројекат бити готов у току 2017. године.


Потпредседница Михајловић упознала је Негреову и са динамиком реализације свих пројеката које ЕИБ финансира у железничкој и путној инфраструктури, као и о динамици повлачења транши одобрених кредита.

 

Михајловићева је поручила да ће ова влада бити још активнија како би се зацртана динамика у реализацији пројеката остварила.