RSS

You are here

Михајловићева и Пинтер о реконструкцији пруге Суботица-Сегедин и проширењу граничног прелаза Хоргош

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с амбасадором Мађарске у Србији Атилом Пинтером о сарадњи две земље у области инфраструктуре и саобраћаја.

 

“Србија и Мађарска заједно раде највећи пројекат на железници у овом делу Европе, изградњу брзе пруге Београд-Будимпешта, али постоје и велике могућности за проширивање сарадње новим пројектима, како на железници, тако и у водном саобраћају и другим областима”, рекла је Михајловићева. 

 

Поред тренутног статуса пројекта модернизације и реконструкције пруге Београд-Будимпешта на територији обе државе, на састанку је разговарано и о планираном пројекту реконструкције железничке пруге Суботица–Сегедин, реконструкцији бродске преводнице на Тиси, као и о планираном проширењу граничног прелаза Хоргош.

 

Реконструкција железничке пруге Суботица–Сегедин, дужине око 27 километара, један је од приоритетних пројеката превиђених Оквирним споразумом о економској и техничкој сарадњи између Владе Мађарске и Владе Републике Србије у области инфраструктурних пројеката.