RSS

You are here

Михајловићева и Сијарто: Мађарске компаније заинтересоване за пројекат Фрушкогорског коридора

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с министром спољних послова и трговине Мађарске, Петером Сијартом, о сарадњи две земље у области инфраструктуре.

 

Сијарто је информисао Михајловићеву да постоји интересовање мађарских компанија за изградњу Фрушкогорског коридора, односно брзе саобраћајнице Нови Сад-Рума, по моделу јавно-приватног партнерства.

 

Михајловићева је рекла да је изградња Фрушкогорског коридора важан пројекат за Србију, за који је већ урађен део пројектне документације, а у наредном периоду разговараће се о моделима финансирања.

 

Потпредседмица Михајловић је нагласила да је за регионално повезивање важно и уклањање нефизичких баријера, кроз ефикасније процедуре на границама. Мађарска страна је обећала да ће бити решен проблем дугог задржавања на граничним прелазима, и у друмском и у железничком саобраћају. 

 

На састанку је било речи и о пројектима у железничком саобраћају, укључујући највећи заједнички пројекат изградње брзе пруге Београд-Будимпешта, али и пројекат пруге Суботица-Баја.