RSS

You are here

Михајловићева и Смајићева о изградњи ауто-пута Београд-Сарајево

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с новом амбасадорком Босне и Херцеговине у Републици Србији, Аидом Смајић, а главна тема састанка били су заједнички инфраструктурни пројекти.

 

“Имамо велики број заједничких пројеката у области инфраструктуре и желимо да нашу сарадњу учинимо ефикаснијом, а то је начин и да покажемо да као регион можемо да међусобно сарађујемо и да идемо напред”, рекла је Михајловићева.

 

Она је рекла да је најважнији пројекат за две земље изградња ауто-пута Београд-Сарајево, који ће се градити као прстен ауто-пут, повезујући две земље у два правца. “Радови на изградњи прве деонице Сремска Рача - Кузмин су већ почели и очекујемо да их, током посете турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Србији, обиђу председници Србије и Турске и председавајући председништва БиХ. За другу деоницу, од Пожеге до Котромана, ради се пројектно-техничка документација”, рекла је Михајловићева.

 

Она је нагласила значај завршетка заједничког граничног прелаза на територији БиХ, који ће омогућити да се пусти у саобраћај мост између Љубовије и Братунца који је Србија изградила, а који је од великог значаја за грађане и привреду две земље.

 

Смајићева је оценила да су дипломатски односи између Босне и Херцеговине и Србије добри и да је најбољи сегмент сарадње област економије, а најважнији заједнички пројекат две државе изградња ауто-пута Београд-Сарајево.