RSS

You are here

Михајловићева и Теофанис: Лука у Солуну поново се отвара за Србију

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с представницима грчко-српске привредне коморе, коју је предводио председник луке Солун Сотирис Теофанис. 

 

Потпредседница Михајловић истакла је традиционалну и пријатељску сарадњу Србије и Грчке и подсетила на посебну сарадњу коју је Србија кроз историју имала са луком Солун. 

 

"Србија је средиште и незаобилазни део транспортне и саобраћајне мреже југоисточне Европе и сваки вид сарадње у овој области за нас је од великог интереса. Желимо сарадњу са луком Солун, са којом смо кроз историју имали јако добре односе и желимо да наше компаније што више користе овај вид транспорта", истакла је Михајловићева.

 

Председник солунске луке Сотирис Теофанис упознао је потпредседницу Михајловић и њен тим са плановима развоја солунске луке, али и могућностима улагања луке Солун у нове терминале који би били како у Србији, тако и у региону. 

 

"За нас је сарадња са Србијом не само економско питање, већ и питање традиције. Новим инвестицијама желимо да обезбедимо приступ највећих превозника луци Солун како бисмо били регионални транспортни центар. Такође, желимо да инвестирамо у Србију у такозване "суве луке", односно контејнерске терминале који би заправо били капије солунске луке у региону", истакао је Теаофанис.

 

Договорено је да се у најкраћем времену формира посебна група за сарадњу између министарства и грчко-српске привредне коморе, која би дефинисала и конкретне планове и пројекте заједничке сарадње.