RSS

You are here

Михајловићева и Влајков о сарадњи Србије и Бугарске на инфраструктурним пројектима

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са новоименованим амбасадором Бугарске Радком Влајковим, а главна тема разговора биле су могућности за сарадњу две земље на инфраструктурним пројектима.

 

“Србија и Бугарска су две транзитне земље које своје, иначе добре билатералне односе мoгу додатно да унапреде, посебно кроз развој сарадње у области саобраћаја и енергетике”, рекла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе је, у контексту бољег повезивања две земље, посебно истакла значај завршетка изградње Коридора 10 и модернизацију пруге Ниш-Димитровград.

 

Михајловићева и Влајков такође су разговарали и о убрзању процедура на железничким граничним прелазима између две земље, које ће допринети бољем саобраћајном повезивању две земље, али и олакшати транзит региона.

 

Амбасадор Влајков рекао је да Бугарска подржава европски пут Србије и да је спремна да је на том путу подржи и преношењем својих искустава и пружањем техничке помоћи.

 

Влајков је оценио да се добри односи две земље могу додатно унапредити проширењем сарадње у области инфраструктуре и саобраћаја.