RSS

You are here

Михајловићева: Инжењерска комора је кућа за све инжењере, укључујемо их у све државне пројекте

„Инжењерска комора Србије поново постаје кућа за све инжењере, јер су српски инжењери најважније што Србија има када говоримо о сектору грађевинарства, и без њих нема посла и развоја“, изјавила је јутрос потпредседница Владе Србије и мнистарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, гостујући у јутарњем програму ТВ Прва, рекла да је јуче потписан споразум о сарадњи између Министарства и коморе, јер је важно да се инжењери још више укључе у све пројекте које држава реализује.

 

„У претходном периоду, у време када је на челу коморе био бивши министар Шумарац, имали смо много више политике него струке у комори, новац се трошио неконтролисано, а инжењери уцењивали чланарином, како би добили лиценцу. Зато смо ми 2017. године преузели издавање лиценци, јер смо имали застој од годину дана када комора то није чинила. Не можете инжењерима одузети један од основних алата за рад, јер без тога не могу да учествују нити потпишу пројекте. Али, вратићемо изадавње лиценци у ИКС, јер је она место за то“, рекла је она.

 

Михајловићева је додала да држава покреће нови инвестициони циклус вредан 20 милијарди евра само у инфраструктури.

 

„Инфраструктура је од националне важности. И јучерашњи споразум са Инжењерском комором посебно је важан јер ћемо комору као организацију укључити у све што радимо. Комора није само Београд, већ се налази у десет градова у Србији, има свој Управни одбор и скупштину и учествоваће активно у пројектима које реализујемо“, изјавила је Михајловићева.