RSS

You are here

Михајловићева: Инжењерска комора кућа за све инжењере

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је данас са председницом Инжењерске коморе Србије Марицом Мијајловић Уговор о поверавању послова организовања стручног испита и издавања лиценци.

 

Михајловићева је том приликом истакла да је ИKС кућа за све инжењере, не само за оне који су чланови коморе, те да ће Влада Србије заједно са ИKС стварати могућности да се инжењери додатно образују и да учествују на свим најважнијим инфраструктурним пројектима.

 

„Овим уговором поверили смо Инжењерској комори послове спровођења стручних испита, вођење регистра и издавања лиценци. То је важно и за ИKС и за Владу Србије, јер видимо да ствари могу бити ефикасније и боље када имамо добро организивану комору“, рекла је она.

 

Председница ИKС Марица Мијајловић захвалила је потпредседници Владе и ресорној министарки на поверењу.

 

„Ово је важан дан за ИKС јер смо после више година повратили поверење и поверене послове. Будите уверени да ћемо бити равноправан партнер Министарству и Влади Србије и пружити помоћ у свим пројектима који се реализују“, рекла је Мијајловићева.