RSS

You are here

Михајловићева: Искуство Чешке значајно, можемо много да научимо

 Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да је посета председника Чешке Републике Милоша Земана Србији значајна, имајући у виду да је Чешка чланица Вишеградске групе, као и да се на пленарним састанцима делегација две државе разговарало о реализацији великих пројеката, финансираних од стране ЕУ.

 

„Много тога можемо да научимо од Чешке. Она је чланица Вишеградске групе, а Србија је окренута сарадњи са овом четворком и ту сарадњу треба још више да развијамо. Данас смо разменили искуства о инфраструктурним пројектима, посебно када је реч о железници и брзим пругама, о начину и стандардима повезивања. Србија реализује бројне пројекте из ИПА средстава и искуство Чешке нам је у том погледу веома значајно“, рекла је она.

 

Михајловићева је, као чланица државне делегације, присуствовала и Српско-чешком пословном форуму, који су данас у Палати Србија отворили председници Србије и Чешке, Александар Вучић и Милош Земан.

 

У оквиру званичне посете председника Чешке Републике Србији, Михајловићева ће се у поподневним сатима састати са чешким министром транспорта Владимиром Кремликом.