RSS

You are here

Михајловићева: Изградили смо 320 км ауто-путева за четири године

„Србија је у претходне четири године изградила 320 километара нових ауто-путева и све је урађено по највишим европским и светским стандардима и нема ниједног метра пута да га се постидимо. Завршетком комплетног Коридора 10 вратили смо Србију на транзитну мапу Европе, јер ми јесмо најкраћа рута између истока и запада“, изјавила је јутрос потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи, изјавила да Србија има више километара ауто-пута од земаља у региону, Бугарске и Румуније, а да ће ускоро стићи и Хрватску, те да је захваљујући стабилном буџету наша земља спремна за нове инвестиције.

 

„Србија, у поређењу са регионом, има најстабилнији буџет и прва је земља по приливу директних страних инвестиција. Ово је изузетно важно за наш даљи развој јер се инфраструктурни пројекти реализују на дужи рок, а захваљујући политичкој и финансијској стабилности, Влада Србије може да пружи гаранције за све нове инвестиције. Определили смо се за то, јер су нам бољи живот грађана и виши животни стандард водиље“, рекла је она.

 

Потпредседница Владе додала је и да су бивше власти затварале транспортну Србију, те да је саобраћај ишао преко Коридора 4, тј. Бугарске и Румуније, а да је Србија данас незаобилазна рута.

 

„Завршетком Коридора 10, историјског пројекта, на који се чекало 40 година, вратили смо саобраћај кроз нашу земљу. До краја године очекујемо да 60 милиона возила прође кроз Србију, што је велики напредак у односу на 2014, када је 34 милиона возила било на нашим путевима“, рекла је Михајловићева.