RSS

You are here

Михајловићева: Изграђених 300 км ауто-путева показују како се радило у инфраструктури, остало су празне приче

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је увек била против тога да се узимају кредити за неприпремљене пројекте, и да се данас у нове пројекте које Министарство припрема креће са спремном пројектно-техничком документацијом и експропријацијом.

“Свакако да сам увек била против авантуризма у инфраструктури од којег држава и грађани имају само штету, од тога да “чашћавамо” извођаче основаним разлозима за одштетне захтеве јер нисмо урадили све да могу да почну радови, као и да градимо ауто-пут који иде “из њиве у њиву”. Данас се све ради другачије него у време кад је Велимир Илић био министар, јер смо направили систем како се управља пројектима. Резултат тога је изграђених око 300 километара ауто-путева у претходне четири године, као и нови ауто-путеви у чију изградњу улазимо потпуно припремљени”, рекла је Михајловићева, реагујући на изјаву бившег министра грађевинарства и урбанизма Велимира Илића да су она и тадашњи премијер Александар Вучић “гласали против ауто-пута“ од Обреновца до Љига.

 

“Због тога сам, између осталог, и била против да неко попут Велимира Илића дође на чело “Коридора Србије”, јер сматрам да га начин на који су вођени пројекти и како се радило у инфраструктури док је он био министар, не препоручују да буде директор једног од најважнијих предузећа у Србији”, наводи Михајловићева.