RSS

You are here

Михајловићева: Изградњом брзе саобраћајнице Иверак-Лајковац повезујемо Ваљево са ”Милошем Великим”

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, одржала је данас састанак Радне групе за реализацију пројекта изградње брзе саобраћајнице Иверак-Лајковац, којем су присуствовали и представници кинеске компаније ЦРБЦ, како би се уверила у динамику досадашњих и у план наредних активности.

 

Михајловићева је том приликом истакла да је овај пројекат важан за нашу земљу и грађане који живе и гравитирају ка овом делу Србије, имајући у виду да ова саобраћајница представља везу са ауто-путем „Милош Велики“.

 

”Хвала Влади НР Кине што је уз нас за све највеће пројекте које радимо. Пријатељски односи два председника, Александра Вучића и Си Ђинпинга, доприносе нашој плодоносној сарадњи. Очекујем да у најскоријем року усагласимо елементе комерцијалног уговора, а да се паралелно ради на изради пројектно-техничке документације, како би радови започели на пролеће наредне године”, истакла је она.

 

Џанг Сјаојуен, генерални директор ЦРБЦ у Србији, захвалио је на указаном поверењу Влади Србије и потпредседници Михајловић и истакао да ће кроз заједничку сарадњу сви рокови бити испоштовани.

 

”Наш тим инжењера био је на терену, заједно са представницима Министарства, „Путева Србије“ и Института за путеве. Сигуран сам да ћемо све реализивати у року, имајући у виду и подршку коју нам пружате”, рекао је Џанг.

 

Састанку радне групе присуствовали су представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, „Путева Србије“ и Института за путеве.