RSS

You are here

Михајловићева: Још бољи ранг Србије на Дуинг бизнис листи у 2018. години

Досадашња постигнућа Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке и планови за 2018. годину у погледу унапређења услова пословања и даљег напретка Србије биле су теме данашње седнице Радне групе за унапређење позиције Србије на листи Светске банке, којом је председавала проф. др Зорана Михајловић, потпредседница Владе.

 

Михајловићева је захвалила свим члановима Радне групе на досадашњем залагању, истакавши да у 2018. години очекује да сви заједно још више допринесу бољем рангу Србије, јер то значи боље услове пословања и нове инвестиције за нашу земљу.

 

„Направљени су велики помаци у погледу укидања обавезности израде печата и брже процедуре отварања рачуна у банци приликом покретања бизниса, настављамо са реформом катастра и уписа права својине, као и ефикасније процедуре прикључења на електро-мрежу. Очекујем да уз све планиране активности и у другим областима, пре свега, кроз убрзање повраћаја ПДВ-а, увођења електронског система за пријаву пореза на имовину, процедура за добијање кредита и извршавање уговора, ранг Србије у 2018. буде још бољи“, рекла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе подсетила је да је Србија остварила одличан успех у области издавања грађевинских дозвола, у којој је за само три године остварила скок са 186. на 10. место.

 

„Сјајне резултате постигли смо пре свега у областима издавања грађевинских дозвола и оснивања предузећа и покретања бизниса,  али и у областима извршења уговора и регистровања имовине. Ипак, на томе нећемо стати и у 2018. години нас очекују нове реформе које ће допринети још бољој позицији Србије на Дуинг бизнис листи“, рекла је она.