RSS

You are here

Михајловићева: Крећемо у изградњу брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфарструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са амбасадором Азербејџана у Србији Елдаром Хасановим о реализацији пројекта изградње ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице Шабац–Лозница, као и о изградњи обилазнице око Београда.

 

Саговорници су се сложили да су одлични политички односи које граде два председника предуслов за наставак успешне сарадње у реализацији инфраструктурних пројеката.

 

„Изградња брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница један је од најважнијих пројеката које започињемо и задовољство нам је што ћемо са нашим азербејџанским партнерима кренути у преговоре о финансирању овог пројекта. Најпре да потпишемо комерцијални, а потом и уговор о финансирању“, изјавила је Михајловићева.

 

Амбасадор Хасанов истакао је да је Азербејџан спреман да издвоји 210 милиона евра кредита за реализацију пројекта, те да две стране треба у најскоријем року да договоре детаље финансирања.

 

Потпредседница Михајловић рекла је и да је за Србију од велике важности да се обилазница око Београда заврши и да очекује да азербејџанска компанија "Азвирт" буде партнер у реализацији овог пројекта.

 

„Отворени смо за сарадњу са Азербејџаном на новим пројектима. "Азвирт" се показао као добар и поуздан партнер на изградњи деонице Коридора 11 од Љига до Прељине. Нема разлога да у будућности не наставимо у истом смеру. Ту пре свега мислим на изградњу београдске обилазнице, као и саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница“, рекла је она.

 

Амбасадор Хасанов честитао је потпредседници Владе на признању „Европска личност године“ и „Европски најминистар“, које јој је прошле недеље уручено у Сарајеву, истакавши да посвећеним радом доприноси развоју Србије и региона.