RSS

You are here

Михајловићева: Крушевац за две, а Краљево за три године на ауто-путу

“Ова година је веома важна за Србију у инфраструктури - бројимо само 350 километара ауто-путева које смо пустили у саобраћај. Јуче смо обележили почетак изградње Моравског коридора, модерног и првог дигиталног ауто-пута који ће спојити Србију са Србијом”, изјавила је јутрос потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, гостујући у јутарњем дневнику РТС-а, истакла да је важно да градимо ауто-путеве, јер они значе нове инвестиције и бољи живот за наше грађане.

 

“То 2012. нисте могли да видите. Затекли смо незавршене пројекте, није било радова. Данас ми из српског буџета издвајамо 150 милиона евра за Моравски коридор, о чему смо могли само да сањамо 2012. Биће ово модеран ауто-пут, као што је сваки километар који смо до сада пустили изграђен по свим светским стандардима”, изјавила је она.

 

Михајловићева је подсетила да пројекат изградње Моравског коридора подразумева и регулисање тока Западне Мораве, као и први дигитални коридор, што подразумева да ће возачи имати све неопходне информације по уласку на ауто-пут, од временских услова, до тога где су гужве и остало.

 

“Град Крушевац, одакле смо јуче започели радове, завршио је комплетну експропријацију. За две године биће повезан са Коридором 10, Краљево ћемо повезати за три године, а цео ауто-пут биће готов за четири године. Никада се више неће поновити да неки пут градимо 10, 20 или 40 година”, закључила је Михајловићева.