RSS

You are here

Михајловићева: Мајур добија брзу саобраћајницу и нову спортску салу

 Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас Месну заједницу Мајур у Шапцу и том приликом разговарала с начелником Мачванског округа Владаном Красавцем и председником МЗ Мајур Иваном Нешковићем о инфраструктурним пројектима важним за овај крај. 

 

Михајловићева је истакла да није први пут у Мајуру и да је Министарство које води помогло да се среде путни прелаз и железничко стајалиште у овом месту, али и да после 20 година мештани Мајура добију асфалтиране улице. 

 

“Разлог зашто сам данас овде је тај што за неколико месеци крећемо у изградњу брзе саобраћајнице Шабац-Лозница и грађани Мајура имаће директан прилаз тој саобраћајници. Радове ћемо започети најпре на мосту преко Саве у Шапцу. Такође, ускоро започињемо и реконструкцију школе и фискултурне сале у Мајуру, коју похађа 880 ученика који физичку наставу обављају у учионици. Издвојили смо 131 милион динара за то”, рекла је она. 

 

Михајловићева је рекла да Влада Србије не дели грађана по томе за кога гласају и да је ту да ради за све грађанке и грађане Србије, да се у сваком делу земље живи добро. 

 

“Водимо одговорну политику, у којој су сви грађани Србије равноправни, без обзира на то у ком граду живе и за кога гласају”, рекла је она. 

 

Владан Красавац, начелник Мачванског округа, рекао је да је данашња посета потпредседнице Михајловић показатељ да Влада Србије води рачуна о свим грађанима и да препознаје и решава њихове проблеме. 

 

Иван Нешковић, председник Месне заједнице Мајур, захвалио је потпредседници Владе на помоћи, рекавши да је на састанку било речи о инфраструктурним потребама мештана овог краја, те да ће од посебног значаја бити изградња брзе саобраћајнице Шабац-Лозница. 

 

Слободан Бирманчевић, народни посланик из Шапца, захвалио је у име грађана овог града потпредседници Владе на помоћи и подршци, истакавши да ће нови пројекти које Влада и Министарство започињу значити грађанима Шапца и Мачванског округа. 

 

“Урадили смо неколико путева који повезују Шабац са Лозницом и Коцељевом, асфалтирали улице на које се чекало 20 година, водећи рачуна о потребама грађана. Сада нас чекају нови пројекти, пре свега изградња моста преко Саве и брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице”, рекао је он.

 

Михајловићева је посету Мајуру искористила и да обиђе асфалтирану Улицу Травнице и том приликом разговарала са мештанима ове месне заједнице.