RSS

You are here

Михајловићева: „Мали Шенген“ за бољи и квалитетнији живот грађана

“Мали Шенген“ је одлична иницијатива која значи економско повезивање и бољи живот за наше грађане, што је, верујем, у интересу свих земаља у региону“, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи, Михајловићева је истакла да је „мали Шенген“ питање економије и да је интерес Србије да буде конкурентнија, да се обезбеди бржи проток на граничним прелазима и да грађани могу да прелазе у друге државе са личном картом.

 

„Важно је да обезбедимо бржи проток и људи и робе, то је добро за наш економски развој и привредну конкурентност. Наш циљ је да људи живе боље и квалитетније, да имају виши животни стандард и да остају да живе на овим просторима“, изјавила је она.

 

Михајловићева је додала да велики проблем представљају дуга чекања на граничним прелазима, а да је то посебно изражено са земљама које су чланице Европске уније и да ће Србија урадити све са своје стране да царина и полиција буду ефикасније и брже, међутим, проблем су друге земље.