RSS

You are here

Михајловићева: Министарство инвеститор изградње система за пречишћавање отпадних вода у Београду

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић састала се данас са Ли Сјуећенгом, директором кинеске компаније ЦМЕЦ у Србији, са којим је разговарала о реализацији пројекта изградње система за каналисање и пречишћавање отпадних вода града Београда. 

 

Михајловићева је том приликом истакла да је овај пројекат изузетно важан за град Београд и да је одлуком Владе Министарство грађевинарства одређено за инвеститора пројекта.

 

“Формирали смо радну групу на нивоу Владе, са циљем да будемо што ефикаснији у реализацији пројекта. Верујем да ћемо ускоро моћи да закључимо комерцијални уговор, а паралелно са тим да преговарамо о начину и условима финансирања. Београд је једини град у Европи који нема пречистач отпадних вода и стога је овај пројекат од изузетног значаја за нас”, рекла је она.

 

Ли Сјуећенг известио је потпредседницу Владе да је ова кинеска компанија формирала међународни тим експерата за овај пројекат, свесна његове важности.

 

“Радови на реконструкцији и изградњи објеката подразумевају веома сложене технологије извођења радова. Спремни смо да наставимо сарадњу са Вама и Вашим тимом, јер носимо позотивна искуства са претходних пројеката”, рекао је он.

 

Састанку је присуствовала и амбасадорка НР Кине у Србији, Чен Бо.

 

.