RSS

You are here

Михајловићева: Мисија Коридор 10 завршена!

“Данас поносно могу да кажем да је мисија Коридор 10 завршена. Након Грделице, сутра у саобраћај пуштамо источни крак коридора. О томе смо сањали деценијама, неки други су више причали а мање радили, а ми смо Коридор 10 завршили”, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић. 

 

Она је, обилазећи источни крак Коридора 10, изразила захвалност свим извођачима и подизвођачима који су градили ову деоницу ауто-пута. 

 

“Захваљујући председнику Републике, Влади Србије, министарству које водим, „Коридорима Србије“ и свим извођачима, завршили смо Коридор 10. Посебна захвалност радницима који су некада и у три смене радили како бисмо данас имали завршен ауто-пут. Ту сам данас и да се договоримо о наставку сарадње. Србија нема времена да чека и да велике инфраструктурне пројекте гради деценијама, као што је то било са овим коридором”, рекла је она. 

 

Михајловићева је додала да ће сутра у подне, у присуству председника Републике Александра Вучића, премијера Бугарске Бојка Борисова, чланова Владе Србије, дипломатског кора, грађана и грађанки, у саобраћај бити пуштен источни крак. 

 

“Завршетком Коридора 10 Србија се вратила на европску транзитну мапу. Нови ауто-путеви значе нове инвестиције, економски развој и бољи живот за све наше грађане и грађанке”, додала је она. 

 

Потпредседница Владе најавила је и да ће 19. децембра у саобраћај бити пуштена деоница Сурчин-Обреновац, те да креће изградња нових ауто-путева, као што су Моравски коридор, Рума-Шабац-Лозница, Сремска Рача - Кузмин.