RSS

You are here

Михајловићева: Морамо да сачувамо и економију и здравље грађана

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас гостујући у јутарњем програму ТВ Прва да епидемија изазвана корона вирусом, поред здравственог система, оставља озбиљне последице и на економију - како у свету, тако и у Србији.

 

“Морам да нагласим да нисмо имали стабилан и добар буџет са којим смо ушли у 2020. годину, данас бисмо били у колапсу. Последица свакако има, али важно је да очувамо здравље како би што већи број људи могао да ради. Направићемо приоритете и донећемо потребне мере како бисмо одрживо економски преживели”, изјавила је она.

 

Михајловићева је додала да држави није лако, али да ће бити прерасподеле буџета у складу са приоритетима.

 

“Поред здравства, грађевинарство и пољопривреда су свакако важни сектори јер могу извући БДП. Сада је важно да свако од нас води рачуна о здравственој безбедности, да се придржавамо мера да бисмо могли да радимо. Када се појави вакцина биће све другачије, до тада морамо бити свесни епидемиолошке ситуације”, рекла је она.

 

Михајловићева је додала да ће неке од донетих мера опет попустити када дође до стабилизације ситуације, а до тада морамо да будемо одговорни и да се чувамо.