RSS

You are here

Михајловићева: Моравски коридор један од најважнијих пројеката, следеће године спајамо Kрушевац са Појатама

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас у Паковраћу, где је одржала састанак у вези с изградњом ауто-пута од Прељине до Пожеге, да ће Моравски коридор, дуг 112 километара, бити готов за три године, како је и уговором предвиђено.

 

“Моравски коридор је подједнако важан пројекат као и Прељина-Пожега, то су по мом мишљењу тренутно два најважнија пројекта на територији Србије. Прва деоница којом спајамо Kрушевац и Појате, у дужини од 27 километара, биће готова крајем следеће године”, рекла је она.  

 

Михајловићева је додала да све функционише како треба у реализацији овог пројекта, те да радове изводи једна од најбољих светских компанија.

 

Потпредседница Владе осврнула се и на тренутну ситуацију у саобраћају изазвану корона вирусом.

 

“Корона је имала огроман утицај на саобраћај у Србији и на финансијско стање у “Путевима Србије”. Чињеница је да ћемо много изгубити од прихода путарина, ипак, пројекте које смо започели на регионалним и локалним путевима ћемо завршити, а за оно што је планирано да се ради урадићемо пројектно-техничку документацију, у нади да ће следећа година бити боља свима, па и нама”, рекла је она.