RSS

You are here

Михајловићева: Мост преко Саве на понос градитељима, завршетак у октобру

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас радове на изградњи моста преко реке Саве код Остружнице, на обилазници око Београда, и том приликом изразила дивљење српским инжењерима због начина на који су пројектовали и изводе радове на изградњи моста. 

 

“Чињеница да се овај технички поступак у изградњи изводи по први пут не само у Србији, већ у овом делу Европе, говори у прилог томе да су наши стручњаци спремни за велике подухвате. То је посебно важно јер Србија ове године покреће нови инвестициони циклус вредан пет милијарди евра”, рекла је она. 


Михајловићева је истакла да ће се изградњом прстена око Београда смањити емисија штетних гасова, ниво буке и загађења, а транзитни саобраћај и тешки камиони који ће бити измештени из центра града допринеће бржем, ефикаснијем и безбеднијем саобраћају. 

“Позивам вас све да у јуну са воде присуствујемо постављању моста, који ће до октобра бити завршен”, рекла је она. 

 

Зоран Дробњак, директор „Путева Србије“, рекао је да су грађевински радови 80% завршени и да је у питању технолошки изазов који се ретко изводи у Европи. 

 

Дубравка Негре, шефица представништва Европске инвестиционе банке за Србију, која финансира овај пројекат, захвалила је Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, пројектантима и извођачима на доброј реализацији, и истакла да ЕИБ финансира две кључне тачке на Коридору 10 - обилазницу око Београда и ауто-пут ка Скопљу, кроз Грделицу. 

“Обилазница око Београда је важна јер доприноси регионалном повезивању и измештању тешког теретног саобраћаја из центра града”, рекла је она. 

 

Мост преко Саве део је обилазнице око Београда и вредност пројекта износи четири милијарде динара.